Kotiseutuarkisto

Taivassalon kirkonkyläKotiseutuarkisto on perustettu vuonna 1991, jolloin se oli vain kaappi kirjaston nurkassa. Nykyään arkistolla on tilat vanhan Säästöpankin talon alakerrassa.

Taivassalon kotiseutuarkiston kokoelmat käsittävät kaikkea paikallisten jäämistöistä aikakauslehtien vuosikertoihin. Sukututkijat ovat usein kiinnostuneita henkikirjoista, joita on 1800-luvulta eteenpäin ja rippikirjoista. Arkistossa on mm. 20 000 valokuvaa, valtavasti lehtileikkeitä, karttoja, satoja kirjoja ja rakennusinventointien tuloksia. Lisäksi kotiseutuarkistossa säilytetään paikallisten yhdistysten asiakirjoja.

Arkistoon voi poiketa tutustumaan aina kun ovi on auki. Myös pyydettäessä ja opastaa mielellään tietojen etsijöitä. Arkistossa on myytävänä kotiseutuun liittyviä kirjoja.

Yhteystiedot: Toistaiseksi voi ottaa yhteyttä Taivassalo-Seura ry:n joko puhelimitse: 0400 275760, tai sähköpostilla: taivassalonmuseo@gmail.com

Käyntiosoite: Keskustie 11 A 7-8 (apteekin oven vierestä portaat alas) Avoinna toistaiseksi keskiviikkoisin kello 10.00-13.00 tai sopimuksen mukaan.

Arkistonhoitajaksi 1.5.2018 alkaen on valittu Timo Numminen. Ilmoitamme hänen yhteystietonsa myöhemmin, toukokuun aikana. Toivotamme Timon tervetulleeksi Taivassalon kotiseutuarkistoon ja viihtyvän työssään.

 

Vakka-Suomen Sanomien jutut arkistosta heinäkuulta 2014:

Taivassalon kotiseutuarkistossa on melkein kaikkea

Arkisto kaipaa vapaaehtoisia