Kotiseutuarkisto

Taivassalon kirkonkyläKotiseutuarkisto on perustettu vuonna 1991, jolloin se oli vain kaappi kirjaston nurkassa. Nykyään arkistolla on tilat vanhan Säästöpankin talon alakerrassa.

Taivassalon kotiseutuarkiston kokoelmat käsittävät kaikkea paikallisten jäämistöistä aikakauslehtien vuosikertoihin. Sukututkijat ovat usein kiinnostuneita henkikirjoista, joita on 1800-luvulta eteenpäin ja rippikirjoista. Arkistossa on mm. 20 000 valokuvaa, valtavasti lehtileikkeitä, karttoja, satoja kirjoja ja rakennusinventointien tuloksia. Lisäksi kotiseutuarkistossa säilytetään paikallisten yhdistysten asiakirjoja.

Arkistoon voi poiketa tutustumaan aina kun ovi on auki. Myös pyydettäessä ja opastaa mielellään tietojen etsijöitä. Arkistossa on myytävänä kotiseutuun liittyviä kirjoja.

Yhteystiedot: Toistaiseksi voi ottaa yhteyttä Taivassalo-Seura ry:n joko puhelimitse: 0400 275760, tai sähköpostilla: museo@taivassalonmuseo.net

Käyntiosoite: Keskustie 11 A 7-8 (apteekin oven vierestä portaat alas) Avoinna keskiviikkoisin kello 10.00-13.00 tai sopimuksen mukaan.

Arkistonhoitajaksi 1.5.2018 alkaen on valittu Timo Numminen.  Toivotamme Timon tervetulleeksi Taivassalon kotiseutuarkistoon ja viihtyvän työssään. Hänet tavoittaa puhelimitse 044 914 7573 (varmimmin keskiviikkoisin), tai sähköpostilla: arkisto@taivassalonmuseo.net