Museoalueen muut rakennukset

Kontti- eli varvasmylly

Löytyy museon piha-alueelta. Tuulimyllyn ikää ei tarkkaan tiedetä, vanhin seinästä löytyvä vuosiluku on 1815. Mylly tuotu nykyiselle paikalle vuonna 1972 Kustavista.

Halli

Vuonna 2000 valmistunut rakennus sijaitsee lähes samalla paikalla, missä kartanon aikana oli luhtirivi kammioineen, vaunu- ja puuvaja ja kartanoväen käymälä. Hallin esineistö koostuu suurelta osaltaan maatalouskoneista ja -laitteista.

Ulkorakennus

Alkuperäisellä paikalla oleva ulkorakennus on rakennettu vuoden 1905 jälkeen samalla paikalla aikaisemmin olleen ja tuolloin palaneen kanalarakennuksen tilalle. Rakennukseen sijoittuvat entisöidyt muonamiehen ja vaatturin huoneet. Nykyinen kahvio ja vaihtuvien kesänäyttelyiden pitopaikka oli siis aikoinaan väentupa, työväen yhdessäolotila ja asukkaiden leivintupa. Ulkorakennuksen vajaosassa esillä on ajokaluja ja valjaita aina kirkkorekiin ja ajelurattaisiin joita käytettiin 1920- ja 1930- luvun kulkuvälineinä. Toisessa vajahuoneessa esillä on entisajan maanviljelyesineitä. Tilaa hallitsee sen keskelle sijoitettu hevoskierto, vanrinki. Väentuvassa sijaitseva museokahvio on avoinna kesän ajan. Kahvilassa myydään myös paikallisia käsitöitä ja kirjoja.

Paja

Museolle lahjoitettujen pajaesineistön vuoksi alueelle rakennettiin vuonna 2007 paja. Paja on edelleen käytössä kotiseutupäivän työnäytöspaikkana.