Vehmassalmelt Kaitasil

Taivassalo-Seura ry käynnisti hankkeen, jonka tavoitteena on siirtää kotiseutuarkistossa olevaa kuvamateriaalia digitaaliseen muotoon. Hankerahoitus mahdollisti mm. digitointiin tarvittavien laitteiden hankinnan ja suunnitelman mukaisen henkilöstön palkkaamisen. Tavoitteena on paikallistuntemuksen lisääminen ja historiallisen tiedon saatavuuden parantaminen niin kuntalaisille kuin muillekin Taivassalon maineikkaasta historiasta kiinnostuneille. Digitoidussa muodossa tietoa voidaan hyödyntää monipuolisesti mm. kouluissa, yliopistoissa, sukututkimuksessa ja matkailussa.

Taivassalo-Seura liittyi elokuussa 2018 valtakunnalliseen topoteekki-verkkoarkistoon, johon on siirretty osa hankkeen aikana digitoitua materiaalia. Vuoden 2019 aikana toteutettiin yhtenäiskoulun yläluokan kanssa projekti, jonka aiheena oli Kotiseudun muuttuva maisema. Tuloksista rakennettiin näyttely Viiasten kartanomuseoon täydennettynä Frans Arolan lasinegatiiville kuvaamille kuvilla. Lisäksi hankkeen aikana on järjestetty vanhojen valokuvien katselutilaisuuksia eri yhdistyksien kanssa. Tilaisuuksissa pyrittiin ajoittamaan esitettyjen kuvien kuvausajankohta ja -paikka sekä tunnistamaan kuvassa olevat tuntemattomat henkilöt.

Vanhat valokuvat digitoitavaksi

Onko sinulla vanhoja valokuvia, joita olisit valmis antamaan digitoitavaksi? Alkuperäinen kuvamateriaali jää aina sinulle ja digitoinnin yhteydessä käydään läpi myös tekijänoikeuksiin liittyvät asiat. Yksityishenkilöiltä toivotaan erityisesti saaristomaiseman muutosta ja saaristolaisten työhön ja toimeentuloon liittyvää kuvamateriaalia.

Ota yhteyttä: arkisto (at) taivassalonmuseo.net